expertgesprekken

‘We kunnen vooruit’

Op het VO-plein kunnen de bezoekers van het congres advies inwinnen bij experts over specialistische thema’s als leerinformatie, leerdoelen en leermateriaal en omgaan met de Code Goed Bestuur. Ook het Plusdocument blijkt te leven onder bestuurders.

"Ik heb al met drie bestuurders gesproken. Hun vragen gingen vooral over de ontwikkelingen in het land op het gebied van het maatwerkdiploma, waar ze rekening mee moeten houden en hoe ze zichtbaar kunnen maken wat ze doen. Ze vonden het alledrie belangrijk dat de leerling weet wat hij extra heeft gedaan en dat goed kan uitleggen. Iemand had bedacht om deze leerlingen daarom in hun examenklas daar een keer een presentatie over te laten geven." 

Piet Groenewegen
projectleider van het Peer2peer-project Plusdocument en treedt vandaag op als expert

“Ik had een vraag over het Plusdocument. Ik zie als rector dat de beoordeling van de scholier steeds vaker vastgesteld wordt via een schoolgesprek in plaats van door een cijferlijst. Ik wilde van meneer Groenewegen weten of er kaders zijn voor zo’n Plusdocument, of dat wij daar als school een beetje ons eigen gang in kunnen gaan. En wat bleek: we hebben er veel vrijheid in het vormgeven van zo’n document. Ik ben echt geholpen met het antwoord van meneer Groenewegen. We kunnen vooruit!”

Roos Bloemberg
rector van het Over Betuwe College in Bemmel en schoof bij Piet Groenewegen aan met een vraag
Voeg toe aan selectie