Vragenrondje

Bij de ingang…

Bij de ingang vragen wij bezoekers van de Conferentie VO2020 Werkt "Wat verwacht je van deze dag?"

“Ik heb net een nieuwe functie; ik ben van teamleider VMBO directeur van de bovenbouw geworden. In plaats van dat ik het beleid uitvoer, zet ik het nu uit. We willen voor de Gemengd/Theoretische leerweg nu een verbetertraject opzetten. Basis en Kader hebben dat al. GT is al goed, maar we hebben hogere ambities. Ik hoop hier tools te krijgen om dat te verbeteren.”

Suzan Timmermans
SG De Overlaat Waalwijk

Tom: “Ik ga het liefst met een open blik naar zo’n dag. Ik denk na over wat er besproken wordt. Zo’n dag zet je aan het denken. Halverwege denk ik vaak: verrek, dit kunnen wij ook gebruiken.”

Tjeerd: “Het is ook heel leuk om dit samen te doen. We zijn samen conrector, en zo’n dag geeft ons de gelegenheid om te pingpongen over wat langs komt, en daar de leuke dingen uit te pikken.”

Tom van der Veen en Tjeerd Volbeda
Amsterdams Lyceum

“Wij zijn op school net begonnen met gepersonaliseerd leren. Dat mag sinds kort, en dat hebben we enthousiast opgepakt. We passen er het vakkenpakket en de onderwijstabel op aan, maar ik ben benieuwd hoe andere scholen dat hebben gedaan. Het vergt een andere indeling van je onderwijstabel, en hoe we dat het beste kunnen doen, hoor ik vandaag graag.”

Gijs Boeijen
Sweelinck College

“Wij zijn een school met laptoponderwijs, en daar zou ik graag meer over leren. We willen het verder ontwikkelen, maar daarover spar ik graag met medewerkers van andere scholen. Daar zijn dit soort dagen perfect voor: met elkaar sparren en van elkaar leren. Anders zit je toch maar alleen op je eigen eilandje.”

Vonneke Broshuis
Betrand Russel College Krommenie
Nynke de Jong
Voeg toe aan selectie